Der kreativitet og mennesker møtes

TEDxArendal er mye mer enn ikoniske «talks». Mye av magien og opplevelsen ligger i det som skjer utenom scenen, og i år dras det hele et skritt lengre!

Mer enn bare foredrag

TEDxArendal – Pusnes edition

Flammeslukere, dansere som dukker opp av «intet» og champagne-yoga: Gjennom 10 år med TEDxArendal, har tusenvis av mennesker blitt forbløffet, begeistret og ikke minst overrasket.

— Du må forvente det uforventede. Plutselig er det noen som henger fra taket, eller folk som danser midt i rommet. Det er slike erfaringer som gjør TEDxArendal så gøy, sier Franka Fleckenstein i TEDxArendals Concept Team.

Hun er en av dem som i disse dager sysler med og planlegger alt som ikke skjer på scenen. Og det er ganske mye. Men akkurat hva, forteller ikke teamet bak.

Se glimt fra TEDxArendal Experience 2019:

12 timer magi

12 timer magi

—TEDxArendal foregår i 12 timer og må oppleves i sin helhet. Overraskelsesmomentet er en viktig del av det, og er noe av det som skiller oss fra en konferanse, utdyper Franka.

Franka er tysk og utgjør en del av det internasjonale miljøet i TEDxArendal, både blant frivillige og partnere. Derfor er det kanskje ikke så rart at vi må ty til en del engelske ord – som «experience».

—Ved våre arrangementer har vi ikke pause, vi har “Experience”. Disse avbrekkene fra foredragene skal gi gjestene våre påfyll av kreativitet og oppfinnsomhet, og tilby noe til alle. Det vil være områder man kan se på utstillinger, være med på aktiviteter, eller man kan finne seg et rolig hjørne for å bare trekke inn omgivelsene.

Jubileum i historiske omgivelser

Siden 2013 har TEDxArendal blitt arrangert hvert år. 3. november går stabelen av for TEDxArendal 2023 på Pusnes mekaniske verksted.

Kommunikasjonsansvarlig Runa Lindebjerg forteller at det internasjonale aspektet ved TEDx vil bli forent med Arendals historie på en spektakulær måte.

—I år vil Pusnes sin unike historie spille inn på arrangementet. Valget med å flytte arrangementet dit i år gjorde vi for å gi gjestene en unik opplevelse. Vi elsker å gjøre ting annerledes!

Og for de som tenker på transport og er redd det hele blir for annerledes, er det ingen grunn til å frykte: Transport til og fra Arendal sentrum er inkludert i billetten, og det er også mulighet å parkere bilen på Pusnes. Ett måltid inkludert i billetten, og mer kan kjøpes i mathallen som TEDxArendal bygger opp på Pusnes.

—Mat er en viktig del av enhver god opplevelse, sier Franka hemmelighetsfullt.

Vi ses 3. november